Kirjoittaessa aamuja takana 134 ja jäljellä 213. Hetkeen siis en ole vielä reserviin siirtymässä, mutta sehän ei haittaa! Olen siirtynyt aliupseerikurssin kautta Reserviupseerikouluun, jota tavoittelinkin. Minut on myös esivalittu kurssijuhlajaoston puheenjohtajaksi, eli tehtäväni on organisoida 100 vuotiaan RUK:n kurssijuhla. Tunnelmat kyseisestä hommasta ovat sekavat. Odotan innolla uuden ja haastavan tehtävän alkamista, samalla tietenkin jännittää miten ison juhlan käy. Eiköhän se onnistu, mutta raskasta se tulee olemaan. Viimeksi kirjoitin fiiliksiä aikalailla samanlaisessa tilanteessa, alokaskaudella. Silloinkin aloitus oli hyvin hektistä, ohjelmaa oli aamusta iltaan ja olin juuri asettunut uuteen ympäristöön. Tilanne on ollut nyt samanlainen, paitsi että tehtävää on ollut enemmän. Täällä on mielenkiintoista olla, mutta odotan kyllä ensi viikonlopun viikonloppuvapaita. Lähinnä siksi, että kiinnioloviikonloppuja on kertynyt nyt kolme. Loppuvuotena on onneksi vähemmän kiinnioloja, joululomakin löytyy.

Minulla on mennyt intissä ihan hyvin, olen päässyt mielenkiintoisille kursseille ja olen kehittynyt monissa asioissa. Olen päässyt haastamaan itseäni, ja sitä kautta oppinut itsestänikin uutta. Motivaatiotani nostaa erityisesti jatkuvat uudet haasteet, varsinkin täällä RUK:ssa edessäni on vielä monta ainutlaatuista tehtävää. Suurimpana niistä kurssijuhlan järjestäminen siten, että itse koulunkäyntikin pysyy hyvällä tasolla. Täällä on mukavaa, kun on motivoituneita, tulevia johtajia ympärillä. Koulutus on intensiivistä, mutta on hienoa osallistua Koulutus 2020 -hankkeen mukaiseen opetukseen. Uudistuksen mukana on tullut paljon asioita, jolla on pyritty parantamaan koulutusta sekä kustannustehokkuutta. Kokemukseni ovat hyvät, vaikkakin muutosvaihe on hankala. Kiinnostuneet voivat lukea hankkeesta netistä.

Palveluksen aikana on tullut mietittyä myös omaa tulevaisuutta, olen nimittäin päässyt näyttämään taitojani täysin uudenlaisessa ympäristössä. Uskon että varsinkin täällä reserviupseerikussilla saan kokemusta, mitä ei ole saatavilla mistään muualta. Tykkään siitä, ja olenkin kokemusten pohjalta todennut että vaihtoehtoja tulevaisuudelleni on monia. Kuka tietää, jos vaikka jäisin töihin tänne? Ensisijaisesti haluaisin kuitenkin päästä politiikkaan vielä aktiivisemmin mukaan ja innostus opiskeluunkin on lisääntynyt reippaasti RUK:issa. Pidän kouluttajistamme, sekä aiheet ovat mielenkiintoisia. 

Erityisen hienoa Reserviupseerikoulussa on sen pitkät perinteet, sekä niiden suuri arvostus. Oppilaskunta on toiminut kurssista 14, eli vuodesta 1927 asti. Se näkyy monessa, kuten työtehtävissä ja oppilaskunnan työtiloissa. On hienoa, että oppilaskunnalla on käytössä hyvät tilat toiminnalle. Minullapas on isoin työtila, toki niin taitaa olla työn määräkin. Hyvien tilojen mukana kulkee tietysti paljon tehtäviä. Jaostoja löytyy 12, joita kutakin johtaa hallitukseen valittu jäsen. Lisäksi oppilaskunnalla on puheenjohtaja ja pääsihteeri. Toisilla jaostoilla on enemmän tehtävää ja toisilla vähemmän, mutta uskon silti, että tehtävää löytyy kaikille ja riittävästi. Jaostojen puheenjohtajat sitten värväävät erilaisia tekijöitä, johtamaan ja hoitamaan pienempiä asioita. Tiedän, että tulen oppimaan tehtävässäni todella paljon johtamisesta. Odotan siis innolla mitä tuleman pitää.

-Julkaistu 20.11.2019

#

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *