Haen Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi, ensimmäinen teemani koskee jäsenistömme vaikuttavuutta puolueen ulkopuolisissa järjestöissä.

Keskustanuoria on hyvin paljon ympäri Suomen, mutta puoluepoliittisesti sitoutumattomissa järjestöissä meidän pitää lisätä aktiivisuutta ja rohkeasti tavoitella vaikuttavia paikkoja. Keskustanuorten tehtävänä on tukea jäseniään kaikissa järjestöissä, jotta saamme kasvatettua tunnettuuttamme puolueen ulkopuolellakin. Keskustanuorten tulee olla aktiivinen vaikuttajayhteisö, tässä askeleet siihen!

1. Aluksi selvitetään lähtötilanne ja kehitystarpeet. Missä jäsenistömme toimii aktiivisimmin? Missä tukea tarvitaan eniten? Missä keskustanuoria ei näy? Millaista yhteistyötä piirit ovat tehneet? Miten liitto voisi tukea piirejä?

2. Luodaan jäsenistölle kysely jolla selvitetään mitkä järjestöt ja millaiset toimintamuodot kiinnostavat eniten. 

3. Sovitaan tutustumiskäyntejä ja yhteisiä tapahtumia erilaisten järjestöjen sekä sidosryhmien kanssa. Liitto tarjoaisi eväitä yhteistoimintaan myös piiritasolla, erilaisten tapaamisten ja tapahtumakonseptien avulla. 

4. Luottamustehtäviin ehdolle asettuminen vaatii paljon ja muissa järjestöissä aktivoituminen tukee myös Keskustanuorissa toimimista. Tämän takia liiton pitää tarjota tukea Keskustanuorille myös muissa järjestöissä johtotehtäviin hakeutuville. Tuki voi olla esimerkiksi sparrausta, verkostoja ja näkyvyyttä. 

5. Keskustanuoret on kasvatusjärjestö, jonka pitää tukea jäseniään kouluttamalla heitä myös puolueen ulkopuolisiin vastuutehtäviin. Koulutukset voivat liittyä esimerkiksi johtamiseen, viestintään, kampanjointiin tai eri politiikan lohkoihin tutustumista

Koulutuksia voidaan tarjota myös piireille oman toiminnan kehittämiseen. Toiminta vaatii resursseja, joiden kasvattamisessa liitto voi tukea. Yksi piireille suunnattava koulutus voisi liittyä varainhankintaan sekä rahoituksen hakemiseen. Koulutuksia voidaan järjestää myös muiden poliittisten nuorisojärjestöjen kanssa.

Tämä kaava toistuu, sillä kyseessä ei ole pikajuoksu vaan jatkuva toimintatapa. Tavoitteena on saada toiminnasta vaikuttavaa, tehokasta ja mielekästä. Näitä askeleita toistamalla Keskustanuorista saadaan laajasti verkostoitunut ja vallitseva vaikuttajayhteisö. Keskustanuoret tarvitsee konkreettisia askeleita ja tässä niitä on.

Eemeli Valli,

Vallitseva valinta Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi 2021.

Lue lisää minusta: http://www.eemelivalli.fi/kuka-olen/

#

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.