Keskustanuorten vahvuus on laaja piiritoiminta, mutta ilman kehitystä vahvuuskin voi kääntyä heikkoudeksi. Emme voi tuudittautua hyvään tilanteeseen. Kehityksen pitää olla jatkuvaa.

Piiritoiminnan kuuluu olla kasvattava kokemus. Se on usein paikka, jossa opetellaan järjestömme rakennetta, verkostoidutaan ja otetaan vastuuta. Ennen kaikkea piiritoiminta tarjoaa paikan, jossa oppia johtamista. Varapuheenjohtajana järjestäisin kehityskeskusteluita piirien puheenjohtajien kanssa. Jokainen piirimme on erilainen, joka näin ollen myös synnyttää tarpeen moninaiselle johtajuudelle. Tästä syystä piirien johtajistollle tarjottavan tuen pitää olla monipuolista.

Piirikummitoiminta pitää oikeasti saada toimimaan, siksi kuukausittain järjestettävissä kokouksissa haluaisin käydä kummipiirien kuulumiset läpi, sekä jakaa toimivia kokemuksia piirien välillä. Yhteydenpito tarvitsee selkeät yhteisesti sovitut säännöt.

Keskustanuorten piirikummitoiminta on äärimmäisen hyvä konsepti. Valitettavasti sen vaikuttavuus on ollut heikkoa. Haluan aidosti saada piirikummitoiminnan kuntoon. Piirikummitoiminta tarvitsee selkeät yhteisesti sovitut säännöt niin yhteydenpidon kuin toiminnan tarkoituksen osalta. Varapuheenjohtajana käynnistäisin liittohallituksessa toimintakulttuurin, jossa käytäisiin läpi piirien kuulumiset sekä jaettaisiin piirien välillä toimivia kokemuksia. 

Piirikummitoiminnan roolin nostaminen osaksi liiton arkipäiväistä työskentelyä mahdollistaisi ennakoivasti kunkin piirin tarpeisiin sopivan tuen tarjoamisen, sekä yhteistyön ja koko Keskustanuorten toiminnan kehittämisen. Toiminnan monipuolinen kehittyminen vaatii aktiivisia jäseniä ja rahoitusta. Toimintaan osallistuvien vähentyessä riski yksittäisten henkilöiden ylikuormittumiselle on suuri. Jäsen- ja varainhankinta tarvitsee valmiita, sekä yhdessä mietittyjä malleja, joita voitaisiin tuottaa yhdessä piirien kanssa piirikummintoiminnan ohella.

Eemeli Valli

#vallitseva valinta Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi 2021

www.eemelivalli.fi/keskustanuoret/

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.